De farm

The Belted Galloway
Algemene informatie:
The Belted Galloway is een Brits runderslacht. Schotse uit een selectie van Galloway, dit ras is inheems in het zuidwesten van Schotland, in het district Galloway aan de oevers van de Ierse Zee, ruige land en hard klimaat. The Belted Galloway draagt ​​- zoals de naam al doet vermoeden - een zwarte jurk (soms rood) omzoomd met een brede witte band aan de buik. Ze heeft geen hoorns. Het gewicht is gemiddeld 820 kg voor een stier en 570 kg voor een koe.

capaciteiten:
Het is een vleesras. Het is enorm voor de productie van goedgevulde karkassen met een laag botpercentage. Dit rustieke ras kan zich aanpassen aan de barre klimaten. De regering van de Verenigde Staten heeft dit rundvee ingevoerd in Alaska, waar het is grootgebracht voor de vleesproductie. Ze heeft zichzelf het best in staat gesteld om te gedijen in dit barre klimaat. De schoonheid van haar jurk, haar kleine formaat en haar lieve karakter maken haar ook een ras dat door amateurs wordt grootgebracht voor het onderhoud van een landelijke ruimte.

Onze panda-koeien in Frankrijk:
Op het Europese continent is dit ras vrij zeldzaam, maar sinds de jaren 2000 neemt de aanwezigheid ervan vooral in Duitsland en Nederland toe. In 2008 zijn we begonnen met het fokken van dit ras Belted Galloway in België. In 2011 verhuisden we onze kudde 'Panda-koeien' van België naar Frankrijk, naar Château de Lerse in Charente. We hebben verschillende bloedlijnen van Duitse, Nederlandse en Schotse origine doorzocht en verzameld. De huidige kudde heeft ongeveer 40 hoofden. Taxi, de jonge stier van een jaar draagt ​​de rode factor in zijn genen. Jules, onze service-stier op 4-jarige leeftijd. Hij is mooi! Hij won enkele wedstrijden in Yorkshire, Groot-Brittannië. Bella, Marie, Madeleine en Charlotte zijn enkele namen van onze koeien. Ze zijn er om te bewonderen door te proberen een klein sis van goedkeuring te verwijderen.


De  farm